Solarne elektrane montirane na kosom krovu

Investitorima nudimo našu pomoć u dizajniranju i isporuci cjelokupnog asortimana opreme i materijala, kao i provođenju građevinskih, instalacijskih radova i puštanja u pogon te, održavanju solarnih elektrana. Pružamo usluge “ključ u ruke” za izgradnju solarnih elektrana. Spremni smo ponuditi prijedlog tipičnog projekta solarne elektrane, kao i razvoj individualne varijante koja će uzeti u obzir sve želje kupca i osobitosti mjesta (objekta), gdje će se instalacija provoditi.

Montiranje solarnih elektrana na krovovima prilično je popularna kod obiteljskih kuća, kao i gospodarskih objekata sa velikom površinom krova. Velika prednost pri ovom načinu gradnje solarnih elektrana je ta što se koriste velike površine krovova objekata pogotovu kod gradskih i prigradskih naselja gdje nema velikih zemljanih površina pogodnih za instalaciju solarnih elektrana na zemlji.

Solarna elektrana montirana na kosom krovu predstavlja povoljno riješenje za vlasnike objekata koji žele dobiti čistu i obnovljivu energiju sa minimalnim ulaganjem.

Ovako montirane solarne elektrane mogu biti priključene na mrežu (on grid) ili otočne odnosno solarne elektrane koje nisu priključene na mrežu (off grid).

Usluge izgradnje solarne elektrane na kosom krovu

Među uslugama koje pružamo u sklopu provedbe poslovnih projekata izgradnje krovnih solarnih postrojenja, mogu se izdvojiti sljedeće:

  • razvoj najoptimalnijeg koncepta provedbe projekta,

  • istraživački radovi,

  • pomoć u dobivanju tehničkih uvjeta za priključenje na vanjsku električnu mrežu,

  • izrada detaljnog dizajna za izgradnju solarne elektrane,

  • odabir i opskrba osnovnom opremom, materijalima i komponentama,

  • izgradnja, ugradnja i puštanje u pogon,

  • praćenje tijeka dobivanja dozvole za proizvodnju električne energije, izdavanje zelene tarife, potpisivanje svih potrebnih ugovora potrebnih za prodaju električne energije.

Raspored realizacije projekta za solarnu elektranu montiranu na kosom krovu određen je mnogim čimbenicima. Prije svega, to je trenutni status projekta, instalirani kapacitet i vrsta solarne elektrane. U prosjeku, dizajn traje 2-3 mjeseca, isporuka opreme – do 2 mjeseca, a izrada – od 1 do 4 mjeseca. Ovi se koraci mogu djelomično preklapati, smanjujući ukupno trajanje projekta. Međutim, prilikom planiranja plana projekta izgradnje industrijske solarne elektrane ne smije se zaboraviti i mora se uzeti u obzir vrijeme potrebno za dobivanje dozvola, što može značajno utjecati na ukupno trajanje svih faza rada. Sa nama možete očekivati da će sve faze životnog ciklusa projekta biti završene u najkraćem mogućem roku bez narušavanja kvalitete i proračuna.

Izvodeći radove na montiranju solarne elektrane, uzimamo u obzir sve pojedinačne karakteristike i želje kupca. Tehnička rješenja koja nudimo temelje se na poznatim svjetskim brandovima. Svi stručnjaci i ugovorne organizacije koji su uključeni u radove na projektiranju i izgradnji imaju dugogodišnje iskustvo i stalno se obučavaju i testiraju.